Vinkkejä kipeään ja jomottavaan niskaan

Eteenpäin työntynyt pää on hyvin yleinen näky tänä päivänä ja staattiset työasennot kuormittavat niska-hartiaseutua. Pään ollessa edessä ovat niskan, olkapäät ja rintaranka jatkuvassa rasituksessa. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että aktiivisella voima- ja kestävyysharjoittelulla voidaan parhaiten helpottaa kipeää ja jumissa olevaa niska-hartiaseutua. Harjoittelun on tärkeää sisältää alkuun ryhti ja liikehallinta harjoituksia, jonka jälkeen kuormitusta lisätään vaiheittain nousujohteisen kehityksen varmistamiseksi.

Kiinnittämällä huomiota näihin, voit saada helpotusta niska-hartiaseudun kipuihin!

  • Pään asento. Pää painaa noin 4-5 kg ja sen kuormitus kasvaa pään työntyessä eteenpäin. Jo 15 asteen kulmassa pään paino on 12 kg. Katso videolta 1. pään hallintaan ja kaulan koukistajia vahvistava harjoite.
  • Lihasvoimaharjoittelu. Useat tutkimukset osoittavat, että 2-3 kertaa viikossa tehtävällä lihasvoimaharjoittelulla on positiivisia vaikutuksia niska-hartiaseudun kiputilojen hoidossa.
  • Huolehdi liikkuvuudesta. Niska on selkärangan liikkuvin kohta. Taivuta ja kierrä niskaa eri suuntiin. Voit yhdistää hengitysharjoituksen mukaan. Vilkaseppa video 2.

Pitkään kestäneessä niska-hartiaseudun oireissa on suositeltavaa varata aika fysioterapeutin vastaanotolle.

Video 1.

Video 2.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *