Onko työasennolla väliä?

Keskustelu etätyöpisteistä ja työergonomiasta käy tällä hetkellä kuumana!

Paljon keskustellaan ergonomisesta työasennosta, jossa jokaisen olisi helppo ja mukava tehdä töitä. Näyttöpäätetyössä näytön tulisi olla katseen tasolla, käsien levätä rentoina alustaa vasten ja selän nojata kevyesti tukevaa työtuolia vasten. Jos mietit tätä työasentoa hetken se voi kuulostaa ja vaikuttaa aika mukavalta työasennolta… hetken. Pidemmän päälle tämä täydellisyyttä hipova työasento voi alkaa tuntumaan kehossa hyvinkin epämiellyttävältä.

Kehomme on tehty liikkumaan ja se rakastaa yli kaiken monipuolista liikettä. Paikallaan oleminen onkin se mikä useimmilla aiheuttaa erilaisia kivuliaita oireita kehossa. Ollessamme paikoillamme ja oikein keskittyessämme töiden tekemiseen usein jännitämme hieman niska-hartiaseudunlihaksia, hengitämme pinnallisesti ja mahdollisesti vielä työnnämme päätä eteenpäin tai jopa puremme hampaita yhteen. Ei kuulosta kovin rennolta ja mukavalta työasennolta vai mitä? Ja tähän ei se maailman mukavinkaan työtuoli kyllä auta.

ELI työasennolla ON ja EI ole väliä.

Olemme niin erilaisia, joten yhtä ja oikeaa työasentoa ei vain ole. Kaikista parasta onkin, että vaihtelet työasentoasi mahdollisimman usein työpäivän aikana.

Nyt etätöitä tehdessä onkin paras aika kokeilla kaikenlaisia hullujakin työasentoja eikä kukaan katso sinua syyllistävästi vaikka tekisit hetken töitä sohvannurkassa tai pohtisi jäikö sinulla aamulääkkeet ottamatta, kun kellahdat läppärin kanssa lattialle.

Fysioterapeutin vastaanotolle kannattaa kuitenkin varata aika, mikäli koet jatkuvia tuki- ja liikuntaelinoireita, kuten kipua niskassa ja hartioissa tai jatkuvaa päänsärkyä takaraivolla.

Mukavaa työpäivää kaikille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *